Om os


Spekta (tidligere 'Engelbrecht Construction') er et af Skandinaviens største firmaer inden for scenografi til film, tv, teater, reklame, museer og inventar til butikker. Ydelserne spænder fra scenografi og design til snedker, -smede,- og malerarbejder til avanceret teaterteknik og special effects. Siden 2016 har vi været hovedleverandør til Det Kgl. Teater i København


Hvad står vi for?

Udvikling - sammen med kunden
Vi har oplevet stor vækst.  Og vi er vokset sammen med vores kunder, fordi vi altid har været optaget af at finde på nye løsninger i samarbejde med dem. Rygraden i virksomheden er en grundstab af nøje udvalgte faglærte medarbejdere med lang anciennitet hos os. De er ansvarlige, selvstændige og vant til at arbejde på tværs af faggrænser - og at ikke to opgaver er ens. Vores volumen og kontinuiteten i medarbejderstaben gør det muligt for os at levere ydelsen, når kunden har brug for det, også med kort varsel.

Godt håndværk og rådgivning
Vores struktur med en fast stab er dog ikke kun skabt for at levere, når kunden har brug for det. Den sikrer også, at vi har medarbejdere, der kan deres håndværk, samtidig med at de kan give den nødvendige rådgivning og sparring.

Styr på økonomien
Specielt når det gælder økonomien i et projekt er rådgivning, styring og kommunikation tit det, det afgør om samarbejdet bliver vellykket eller ej. Her gør vi os ekstra umage.
Vi arbejder med et dagligt opdateret og webbaseret registreringssystem, hvor vi følger de enkelte sager tæt, med mulighed for kostrapporter og opdaterede budgetter.

Anstændige forretningsprincipper
Hos Spekta arbejder vi på at nedbryde de skel, der måtte være mellem kunde og leverandør. Vi tror på, at selvom der kan være forskellige interesser og behov, er vi ikke hinandens modstandere. Det betaler sig at lede efter de fælles interesser og sammen gøre værdien større - for eksempel gennem god planlægning. Det gør arbejdet sjovere, og er i sidste ende den bedste forretning for alle.

Her bor vi

Vores firma flyttede i 2006 ind på i den tidligere Flyvestation Værløse ved København og var med til at danne Filmstationen. Visionen var at skabe et kreativt miljø for små og store virksomheder indenfor filmbranchen. En vision, der nu er godt på vej til at blive virkelighed.

Filmstationen råder over et areal på 25 hektar og to studier på hver 1.700 kvadratmeter - kun 25 minutters kørsel fra København centrum. Udover de enorme studier rummer Filmstationen muligheder for location-optagelser, der nemt kan afvikles uden problemer med trafik, tilladelser hos myndigheder mv.

En lang række reklamefilm er allerede blevet optaget her, og det samme gælder TV-serierne Lulu og Leon og Lærkevej. Hele Lærkevej blev bygget på stedet, hvilket næppe ville have været muligt andre steder. Produktionsplanlægningen blev desuden lettere af, at der var studiefaciliteter indenfor en afstand af 100 meter, så man nemt kunne skifte mellem indendørs- og udendørs optagelser.

Derudover er der en velbevaret natur i den gamle flyvestation med både søbredder, skovbryn, sletteområder og et varieret dyreliv.

Spekta har et fast værksted med 2.800 kvadratmeter lokaler fordelt på snedker-, smede- og malerværksted. Vi har desuden adgang til studier og haller med op til 16 meters frihøjde, som er egnede til fx optagelser, prøvesamling af større scenografier og prøveforløb for statister og skuespillere.

Se mere om Filmstationen her